ZÁŘÍ 2018

Knižní novinky ZÁŘÍ 2018


Zajímají Vás knížky, které se připravují v různých nakladatelstvích k vytisknutí nebo jejich žhavé novinky? Mě ano! 
Právě proto jsem se rozhodla, že pro Vás každý měsíc vyhledám a sepíšu knížky, které mě něčím zaujaly. 

Pojďme se tedy spolu podívat, co nás čeká v září 2018 za novinky, popř. jaké knihy právě vyšly!

Nakladatelství PRÁH

PADY


Pro mě nejočekávanější kniha tohoto září, která mě okouzlila svými iluctracemi i příběhem. Tuto knížku o ledním medvědovi, který se dostane do cizího lesa, kde se s ním nikdo nechce kamarádit a všichni se ho bojí, protože je jiný, si musíme do naší knihovny jisto jistě pořídit.
Vyjít by měla 17.9.2018.

Více na Pady 

Nakladatelství HOST

Medvěd nechce jít spát


Jedna z knížek, na kterou si tento měsíc taky brousím zuby. Pokud se vám líbila kniha Zubr si hledá hnízdo, tak si tohohle medvídka určitě zamilujete. Je totiž od stejné autorky. Ilustrace Oksany Bula mám moc ráda.

Více na Medvěd nechce jít spát 

Mapovník aneb S pastelkou na cestě kolem světa


Interaktiní sešit plný úkolů pro malé objevitele. Vyprav se na tvořivé dobrodružstvído všech koutů světa! Nakresli vlastní mapy a navrhní nové vlajky. 

Pro děti od 6-ti let.



Nakladatelství NAŠE VOJSKO

Jeníček a Mařenka


Příběh o Jeníčkovi a Mařence, perníkové chaloupce a zlé Ježibabě s krásnými ilustracemi Francescy Cosanti. Kniha právě vychází.
Více na Jeníček a Mařenka

Červená karkulka


Klasický příběh o malé holčičce v červeném a záludném vlkovi s krásnými ilustracemi Francescy Cosanti by měl vyjít 19.9.2018.


Pohádky bratří Grimmů

Pohádky bratří Grimmů jako Locika, Sněhurka, Šípková Růženka nebo Kocour v botách asi každý zná, ale ilustrace Francescy Rossi jim dávájí zase nový rozměr. Kniha by měla vyjít 26.9.2018.


Malé ženy


Příběh čtyř sester - romantické Mag, revoltující Jo, jemné Beth a zhýčkané Amy. Román od Louisy May Alcott by neměl chybět v knihovně žádné dívky. Krásné ilustrace opět nakreslila Francesca Rossi. Kniha vychází 26.9.2018.
Více na Malé ženy

 Nakladatelství ALBATROS

Město v noci / Příroda v noci



Dvě knihy, keré stačí nasvítit lampičkou a můžete je prohlížet klidně ve tmě pod peřinou... v noci totiž září! Kniha právě vychází!

NEJVYŠŠÍ HORA, NEJMENŠÍ HVĚZDA


Pokud máte doma zvídavé dítě, pořiďte mu tuhle novinku plnou zajímavých srovnání... Jak velký byl dinosaurus oproti pyramidě? Je rychlejší pták nebo letadlo? To všechno se tu dozvíte.
Kniha vychází 10.9.2018.


Příběh života  



Tato kniha vás provede celou evolucí života na zemi. Od řas v oceánech přes dinosaury a první savce až po prvního člověka na zemi. Je to fantastický příběh, tak se pojďte podívat, jak to všechno začalo.

Více na Příběh života

Čáp Čeněk


Čáp Čeněk se zvědavě rozhlíží okolo sebe. Nedávno se naučil létat a už se společně s rodiči připravuje na dalekou cestu do teplých krajin. Proč někteří ptáci na zimu odlétají a nemůžou zůstat ve svých hnízdech? Cestu čapí rodinky i jiných ptačích kamarádů nám ukáže tato knížka, která má na každé dvoustraně odklápěcí okénko.

Více na Čáp Čeněk

Červená Karkulka


Tentokrát Červená Karkulka s krásnými ilustracemi a stránkami vyřezávanými laserem.

Dinosaurium


 Po velice úspěšných knihách Botanicum a Animalium přichází nová kniha Dinosaurium. Listovat těmito knihami je jako výlet do musea. Kniha vychází 17.9.2018.

Více na Dinosaurium

Co má klokan ve vaku


Knížky od Pavly Hanáčkové můžeme jen doporučit. Krásné ilustrace a zajímavé informace. My máme knížku Mýty a předsudky o zvířatech. 
Tentokrát nám ve své nové knize prozradí, jak je to ve světě zvířat s péčí o malá zvířecí miminka. Jsou zvířata starostliví rodiče? Pojďte se podívat do různých zvířecích rodinek a poznejte, jak vychovávají svá mláďata.

Knížka vychází 17.9.2018.


Cesta časem


Originálně nakreslený příběh světových dějin pro malé i velké čtenáře, který vás vezme na cestu časem od okamžiku velkého třesku přes období dinosaurů, prvních velkých civilizací, středověku až k dvacátému století, vesmírným objevům a současnosti. Kniha není jen sumou historických faktů, ale ukazuje především život a kulturu v jednotlivých obdobích. Nevyhýbá se ani drakům, bájným hrdinům a televizním postavám, ani převratným objevům a vynálezům. Kniha vychází 24.9.2018.

Více na Cesta časem

Nakladatelství Svojtka

  NEJ... DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY v pohybu


Ideální knížka pro všechny malé milovníky aut a jiných dopravních prostředků. Spoustu pohyblivých prvků bude bavit každého, kdo tuto knížku otevře. Na tuhle novinku jsem se moc těšila. Náš Teo jí dostane od Ježíška.

Více na NEJ... DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY v pohybu

Co jsou hvězdy? 

         

Oblíbené okénkové knížky mají další pokračování a to Co jsou hvězdy? a Co je to spánek? Myy máme tuhle sérii moc rádi. Jsou tu milé ilustrace a spousta zajímavých informací vysvětlených zábavnou formou.

Zoopark Hustoles: Záchrana malé zebry

Zoopark Hustoles: Trable s tygrem

Jedenáctileté Zuzce se splnil sen. Její rodiče, kteří pracovali jako ošetřovatelé v Pražské ZOO se rozhodli přestěhovat a pořídit si vlastní zoopark. V prvním díle Záchrana malé zebry prožijeme se Zuzkou a její rodinou začátky v zooparku. Musí se postavit nové výběhy, ty staré opravit, seznámit se s ošetřovateli a především se samotnými zvířaty. 
Novinka Trable s tygrem brzy vychází!

To je něco! Obří dinosauři  


Knížka, která pobaví všechny malé milovníky dinosaurů jako je náš Teo.Informace podané zábavnou formou, odklápěcí okénka, velká rozkládací stránka a otočné kolečko. To všechno tu najdete.

Více na Obří dinosauři

Jak zvířátka bydlí


Jak zvířátka bydlí? No, různě... někdo si svůj domeček vykope, někdo postaví do výšky, někdo si ho nosí pořád s sebou. Podívejme se do obydlí našich zvířecích kamarádů..

Více na Jak zvířátka bydlí

Nekonečná pohádka na dobrou noc


Tatínek králík vypraví svým dětem pohádku o tom, jak jeden tatínek slon vypráví svým dětem pohádku, jak jeden tatínek....
Opravdu nekonečná pohádka s hezkými ilustracemi. Ideální na uspání malých dětiček.

Nakladatelství Omega

Pozor na příšerky


Na obrázcích v této knížce najdete zdánlivě obyčejné věci, ale když knížku otočíte vzhůru nohama, objeví se před vámi všelijaké příšerky.

Více na Pozor na příšerky

Velká kniha obřích zvířat/Malá kniha drobných zvířat


Další knížka plná zajimostí ze světa zvířat tentokrát s ilustracemi od italské výtvarnice Francescy Cosanti.


Jóga pro hezký den


Něco pro ty, co mají rádi jógu. V krátkém příběhu se představí šestnáct jógových pozic, které jsou vysvětleny krok po kroku. Ráno bude hned veselejší.

Více na Jóga pro hezký den

Nakladatelství Portál

Haló, haló, paní Kočko!


Krásné ilustrace Ľuboslava Pala v příběhu o myšších bratřích a přátelství. Kniha získala cenu Zlaté jablko na BIB 2005.


Nakladatelství Pierot

Povím ti to pastelkami


Šestiletý Oskar se dozví od rodičů, že bude mít brzy bratříčka. Rozhodne se proto, ukázat mu svět pomocí dopisů, které mu píše. A protože je náš svět tak barevný a rozmanitý, píše mu každý dopis jinou pastelkou.



Tak jak se vám líbí knižní novinky a knihy, které nás ještě tento měsíc čekají? Toto období je na krásné knihy ideální, protože ať chceme nebo ne, čas běží strašně rychle a za chvíli jsou tu Vánoce. Proto nakladatelství vytahují svá Esa z rukávu. Já už své favority mám. Co vy? Napište mi jakou knížku budete dětem kupovat ať už z novinek za zaří nebo i ze starších knih.

Komentáře

Oblíbené příspěvky