ŘÍJEN 2018


Knižní novinky ŘÍJEN 2018

Je tu další měsíc, a tak vás nemohu ošidit o nálož knižních novinek. V říjnu nás čekají další super kousky do knihovny. Blíží se Vánoce, takže už můžete začít nakupovat nebo alespoň uvažovat nad tím, co by letos mohli vaše děti najít pod stromečkem.

ROK NA VENKOVĚ / nakladatelství Host

Pro mě velmi očekávaná novinka. Doma máme už předchozí dva díly z této série - Rok v lese a Rok ve školce, a tak nám další díl nemůže chybět. 
Tentokrát se podíváme na farmu rodiny Lístkových a na dvanácti stránkách zjistíme, jak to na takové farmě chodí v průběhu celého roku.

Více na Rok na venkově


ZVÍŘECÍ DOKTOŘI / nakladatelství CPRESS

Zvířátka v přírodě si nemohou jen tak zajít k veterináři, a tak si musí poradit sama. Jak jsou některá zvířata chytrá, se dozvíte v této krásně ilustrované knize, Mě zaujala už předchozí kniha Zvířecí architekti a určitě do budoucna plánuji pořídit Tedíkovi obě tyhle krásné a poučné knížky.

Více na  Zvířecí doktoři



HUSY DIVOHUSY / nakladatelství Práh

Stará japonská pohádka, která na první pohled zaujme ilustracemi japonské ilusrátorky Iku Dekune, která nyní žije v Praze.

Více na Husy divohusy


Vybarvovací atlas zvířat, Vybarvovací atlas světa / nakladatelství CPRESS

Další z úžasných atlasů pro děti vychází tentokrát v nakladatelství CPRESS. Knížky jsou ozvláštněny tím, že mohou děti upustit uzdu fantazii a vykreslit si atlas podle svého. Krásné ilustrace čekají na barvičky a šikovné ručičky malých umělců.


Královny a princezny, Hrdinové a válečníci / nakladatelství Omega

Dvě knížky, ve kterých najdete zajímavé příběhy. Pro holčičky jsou tu poutavá vyprávění o princeznách a královnách naší historie, klukům zase můžete pořídit knihu o různých hrdinech a válečnících. Na každé stránce najdete medailonek o skutečných osobnostech z různých koutů světa a z odlišných období.

 Profesor Astrokocour - Křížem krážem lidským tělem / nakladatelství Labyrint

Profesor Astrokocour je asi ta nejchytřejší kočka na světě. Možná, že ho znáte z předchozího dílu Profesor Astrokocour - Hranice vesmíru. Tentokrát nás provede celým lidským tělem a to od hlavy až po paty.




Než přijde Ježíšek / nakladatelství CPRESS

Tuhle knížku ocení všechny rodiče, kteří mají nedočkavé děti. Jestli se vaše děti těší na Vánoce tak, že už nemůžou dospat, pořiďte jim tuhle knížku. Je plná hravých úkolů, receptů, aktivit, ale i povídaní o zvycích a tradicích. S takovou knížkou předvánoční čas rychle uteče.




Tajemství černé skály / nakladatelství CPRESS

Malá holčička Erika často slýchá legendy o Černé skále, která prý zničí každou loď, která se k ní přiblíží. Rozhodne se sama zjistit, jak to doopravdy s tajemnou skálou je. 
Viděla jsem jen pár stránek online, ale tahle knížka mi hned padla do oka. Zajímavý příběh a nádherné ilustrace. To nám nesmí chybět.



 Proč krokodýl dělá vlny / nakladatelství ALBATROS

O tom, jak probíhájí zvířecí námluvy, vypráví nová knížka z nakladatelství Albatros. Podle čeho si zvířátka vybírají toho pravého partnera? Co všechno musí sameček udělat, aby si ho samička všimla? S láskou je prostě potíž v lidském i zvířecím světě.




Proč řve lev na lva / nakladatelství ALBATROS

Stejně jako to není jednoduché s láskou, není ani jednoduché porozumět někomu druhému. Musíme umět jazyk, kterým mluví, a nebo se dorozumět rukama, nohama. 
I zvířátka spolu musí komunikovat, ale protože nemluví, mají svojí speciální řeč. Pojďme se podívat, jak se mezi sebou dorozumívají vlci nebo třeba zjistit, kdo je nejupovídanější tvor v oceánu.



Nej... STAVBY v pohybu / nakladatelství Svojtka

Minulý měsíc jsem se těšila na Nej...DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY v pohybu a v nakladatelství Svojtka už připravili nový díl této série. Tentokrát to bude o stavění. Jestli se vašim dětem líbí knížky s pohyblivými prvky nebo zbožňují bagry, náklaďáky nebo rádi pozorují řemeslníky na stavbě,
 tak tuhle knížku budou milovat.

Více na Stavby v pohybu



Kde domov můj: Příběh hymny / nakladatelství Albatros

V této knížce se seznámíte s broučkem Týlkem který se vydá na pouť po českých krajích, aby našel to vůbec nejkrásnější místo. Zastaví se u vody, co hučí po lučinách, zaujmou ho i bory šumící po skalinách. 
Proč neseznámit s naší krásnou hymnou už malé děti. Přiznám se, že já jí našemu Tedíkovi kolikrát zpívám před spáním. Je to tak hezká melodie a text...

Více na Kde domov můj


Všechno plave, co ploutve má i nemá / nakladatelství Albatros

Pro všechny malé vodníky a vodnice vydává tento měsít nakladatelství Albatros tuto knihu o plavání. To že plave ryba nebo chobotnice, ví přeci každý, ale že umí plavat třeba ježek nebo netopýr, to jste možná nevěděli. Která zvířátka plavou a jak plavou, zjistíte v této krásně ilustrované knížce.

Více na Všechno plave



Od hlavy až po paty / nakladatelství Zelený kocúr

Znáte knížku Tuze hladová housenka? Tak stejný autor vytvořil i tuto knihu Od hlavy až po paty. Je jím známí Eric Carle, který baví jeho knížkami už několik generací. 
Různá zvířátka volají děti, aby si s nimi zacvičila pomocí napodobování pohybů. Krokodýl se kroutí, sloni dupou. Vaše děti to dokáží taky a rozhýbou svoje tělíčko od hlavy až po paty!




Larousse 1000 slov - Příroda / nakladatelství Pikola

Další kniha Larousse je tady! Tentokrát je to velkoformátový obrázkový slovník, který má na každé dvoustraně více jak 20 slovíček a nádherných ilustrací. Najdete zde všechno o přírodě... rostliny i zvířata. Co je to ústřice, perla, Everest nebo gejzír? Děti se naučí mnoho nových slovíček, která doteď neznala. 




Básničky o zvířátkách / nakladatelství Pikola

Pokud jste se zamilovali do ilustrací z knížky o velrybě Gerdě, zbystřete! Vychází nádherná knížka plná básniček o zvířátkách, které napsala Ivona Ďuričová. A teď pozor... ilustroval jí Adrián Macho, který ilustroval i zmíněnou Gerdu. Pokud vaše děti milují zvířátka, tak neváhejte.



  

Mami, podívej, tady je doma, Mami, podívej, tam je les  

nakladatelství Fortuna Libri

Pokud máte malé miminko, můžete mu pořídit jednu ze dvou knížek (nebo obě), která tento měsíc vychází v nakladatelství Fortuna Libri. Tyto knížky vznikaly ve spolupráci s odbornicí na Montessori metodu tak, aby co nejvíc podporovaly zrakový vjem a fantazii miminka.




Písečníci a bludný asteroid / Václav Dvořák

Pro starší děti tu tento měsíc máme jedno úžasné vesmírné dobrodružství. Prvotina Václava Dvořáka mě zaujala nejdříve krásnými ilustracemi od Jakuba Cenkla. Když jsem si ale přečetla anotaci, řekla jsem si: ,,No páni!"
 Když vyrůstáte v sirotčinci na zaostalé planetě Písečnice, nemáte zrovna super vyhlídky. Ledaže byste dostali pozvánku na palubu neznáme mezihvězdné lodi. To si potom musíte vybrat: Navždy odletět a studovat na vesmírné akademii pro tajemné pátrače, nebo zůstat a pokusit se odhalit tajemství své minulosti.

Myslím, že tahle knížka bude něco úžasného. 



A to je pro tento měsíc vše. Řeknu vám, že už teď jsem zahlédla některé knížky, které budou vycházet v listopadu a je se taky na co těšit. No, a teď babo raď, jaké knížky vybrat pro Tedíka. Nemůžu přeci koupit všechny... i když bych kolikrát chtěla. Jaké knížky budete pořizovat svým dětem vy?








Komentáře

Oblíbené příspěvky