Série EZOPOVY BAJKY


EZOPOVY BAJKY jsou asi jednou z mála knih, které alespoň trochu zná každý z nás. Je to laterální klasika, ke které se s oblibou vracím i přes to, že vychází tolik krásných nových příběhů. Krátké, veršované příběhy, ze kterých plyne ponaučení, nejspíš nikdy nezestárnou a jsou aktuální v každé době.  


V nakladatelství Yoyo Books vyšla nedávno série čtyř knížek pro malé dětičky s těmi nejznámějšími Ezopovými bajkami: 

VRÁNA A LIŠKA, 
LEV A MYŠ, 
ZAJÍC A ŽELVA 
a nakonec 
CVRČEK A MRAVENEC.


 Ve všech knížkách najdete na každé dvoustraně dotykový prvek, se kterým si malé ručičky procvičí jemnou motoriku. Zalíbí se vám krásné, pastelové barvičky a roztomilé ilustrace od slovenské ilustrátorky Márii Neradové, které určitě potěší nejen dětská očka.



I našemu Tedíkovi se líbí krátký veršovaný příběh, ke kterému si toho ještě spoustu napovídáme. Dnes jsme si vyprávěli příběh o Vráně a lišce. Vychytralá liška uvidí na větvi vránu, která má v zobáku kus sýra. Liška dostane chuť na svačinku a tak začne vráně lichotit. Vychvaluje a vychvaluje: ,,Pokud vaše písně jsou tak krásné jak to peří, nad kterým svět žasne, prohlašuji vás za krále Fénixe." Vrána se pýchou dme a aby lišce dokázala, že je její zpěv opravdu tak krásný, otevře zobák a začne krákat. Sýr jí ze zobáku vypadne a milá liška má hned plné bříško. Pro vránu však dobrou radu má: ,, Nevěř všemu, co ti kdekdo namluví." 
A to je pravda pravdoucí. Ne všechno, co nám lidi poví, je pravda. Někdy i lidé, o kterých si myslíme, že jsou naši přátelé, dokážou do očí lhát jen proto, aby se nám zalíbili nebo proto, že od nás něco potřebují. 

Jaká z bajek od Ezopa je vaše nejoblíbenější?


Série EZOPOVY BAJKY

ilustrace: Mária Neradová

nakladatelství Yoyo Books, 2019


VRÁNA A LIŠKA
Pořídíte ZDE!

LEV A MYŠ
Pořídíte ZDE!

ZAJÍC A ŽELVA
Pořídíte ZDE!

CVRČEK A MRAVENEC
Pořídíte ZDE!

Komentáře

Oblíbené příspěvky