ŘÍJEN 2019


Knižní novinky ŘÍJEN 2019

Přibližně po roce jsem se rozhodla, že je čas to tu zase trochu oživit a přidat nový článek. Ačkoliv jsem aktivní především na instagramu, někdy to chce prostě trochu víc prostoru na rozepsání a pro takové případy je určitě lepší možností blog. Doufám, že si i tyto články najdou své čtenáře.
Takže jaké novinky vyšly v říjnu?


Jedlička se narodila

Oksana Bula

Anotace: Pojď s tukoni oslavit narození zimní jedličky Všechna mláďátka v lese se rodí na jaře nebo v létě. I malé jedličky. Ovšem jedna zvláštní jedlička vyroste až v zimě. A nikdy se dopředu neví, na kterém místě v lese to bude. Najít ji dokáže jediný tukoň — ten, který převléká zvířátka na zimu do bílého šatu. Když promění všechny kožíšky, bodlinky i poslední peříčka nabílo, i on sám se převleče do bílých šatů a vyrazí do ztichlého, zasněženého lesa hledat malinkou zimní jedličku. Její příchod oslavuje celý les. Ten den slaví narozeniny i všichni tukoni.


nakladatelství Host

Pořídíte zde!



Zvířata v zimě - Ledňáček, srnka a veverka
Thomas Müller

Anotace: Co se děje v lese, na louce a pod povrchem, když napadne sníh? Je medvěd opravdu ten největší zimní spáč? Jak lišky loví myši pod sněhem? Proč zajíci dobrovolně tráví čas v pekáči? Který pták se schovává tak, že se zavrtá do sněhu? A co dělají v zimě včely? Knížka přináší spoustu zajímavostí ze zimního světa zvířat, kde se zdaleka jen nespí. Seznámí vás s nejrůznějšími strategiemi, které živočichům pomáhají zimu přežít. Dozvíte se, kdo se ukládá ke spánku, a kdo ne, jak je to s odletem ptáků do teplých krajů a koho u nás můžete potkat jen v zimě. A kromě toho zde taky najdete tipy, jak můžete sami zvířátkům pomoci, aby chladné období bez úhony přežila.


Nakladatelství Mladá fronta

Pořídíte zde!


Brumla a Remcík 3: Spící vetřelec 
Gough Julian, Field Jim

Anotace: Dobrosrdečná a věčně optimistická medvědice Brumla a škarohlídský králík Remcík jsou zase zpátky a s nimi i noví kamarádi! Jednoho krásného dne naruší zvířecím kamarádům letní idylku u jezera prazvláštní stvoření. Malá kulička je Brumle docela sympatická, ale podle jednoho věčně skuhrajícího králíka je to kriminálník všech kriminálníků. A ještě navíc neobyčejně opeřený! Zdá se, že se krásný den mění v ten nejhorší z nejhorších. Ale nebude to nakonec přesně naopak? Příběh o kráse přátelství, umění omluvit se a taky o tom, co se všechno svede jedno borůvkové hovínko. Kniha je určena dětem od 5 let.


Nakladatelství Pikola



Pořídíte zde!


Frida Kahlo a její animalitos

Monica Brownová

Anotace: Seznamte se s Fridou Kahlo a jejími roztomilými mazlíčky Frida Kahlo byla výjimečná už jako malá holčička – vynikala nezlomnou vůlí, nezměrnou představivostí a zvídavostí, ale také láskou ke zvířatům, která ji provázala po celý život. Fridini mazlíčci v mnohém odráželi její vlastní osobnost, ale byli jí také inspirací a věrnými společníky. Seznamte se s jejími pejsky, opičkami, kočkou, papouškem i dalšími němými tvářemi z Fridina malého zvěřince, a zároveň skrze ně poznejte jednu z nejslavnějších malířek všech dob.


Nakladatelství CPRESS

Pořídíte zde!


Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství 
Tamar Meirová

Anotace: „Petr měl tak rád zmrzlinu, že si každý den našel záminku projít kolem zmrzlinářství Francesca Tirelliho. Někdy si koupil pár kopečků, někdy se zaskočil podívat dovnitř, jindy jen nakoukl skrz výlohu.“ Petr je židovský chlapec, který žije se svou rodinou v maďarské Budapešti. Francesco Tirelli je Ital, který se do Budapešti přestěhoval a otevřel si tu zmrzlinářství. Petr do Francescova zmrzlinářství pravidelně chodí, protože zdejší různobarevné zmrzliny tak báječně voní a chutnají. Potom vypukne válka. Petr, jeho rodina i mnoho dalších lidí se nutně potřebují někde ukrýt. A Francesco dostane nápad… Kniha Francesco Tirelli a jeho zmrzlinářství je příběhem o přátelství, odvaze a ochotě pomáhat. Malý Petr (Jicchak) byl tchán spisovatelky Tamar Meirové. Ta si jeho pozoruhodné vyprávění vyslechla a rozhodla se o něm napsat knížku.


Nakladatelství Host

Kam se draci rádi vrací
Olga Dandová

Anotace: Krátké usměvavé i dojemné příhody (nebo spíše zážitky) dvou malých dráčků, v nichž se stáváme svědky vzácných momentů jejich přátelství. Optikou „Dráčků“ můžeme možná zahlédnout i cenu pokladů vzácných chvil našeho života, které stojí za to si hýčkat ve svém „vnitřním foťáku“. Jak uchovat kouzlo prchavého okamžiku?


Nakladatelství Meander

Pořídíte zde!




Cesta z Ošemetna

Tomáš Končinský


Anotace: Sedm legračních pohádek z fantastických krajin Kdo to kdy viděl, aby byl vodník červený? Kdo kdy slyšel mluvit psy a kdo jedl obří okurku salátovku, která chce poroučet celé zemi? V našich pohádkách plných legrace se může stát cokoli. Autor Tomáš Končinský si rád hraje se slovy a domýšlí věci do krajností, ale vsaďte se, že v jeho fantastických příbězích o bytostech z dalekých krajin poznáte i sami sebe. Nebo vy snad někdy (jasně že jen výjimečně) nebýváte líní, nafoukaní nebo ustrašení?


nakladatelství Albatros

Pořídíte zde!


Máte některou z těchto novinek doma? Která vás zaujala nejvíce?


Jedna z těchto knížek už zdobí naší knihovnu a brzy vám o ní napíšu něco více.

Komentáře

Oblíbené příspěvky