V ZOO není žádná nuda


V poslední době Tedíka začíná čím dál tím víc bavit čtení pohádek. Dřív u čtení vůbec nevydržel, dělal jednu lumpárnu za druhou a nevěnoval mi žádnou pozornost. Však už jsem vám tu o tom psala několikrát.
Teď už jsme naštěstí ve fázi, kdy přečteme před spaním jednu knížku, kde je opravdu minimum textu nebo jednu krátkou pohádku.
Ideální knížka na první ,,větší" čtení je kniha V ZOO není žádná nuda z nakladatelství Portál, kterou napsala Eva Horáková.


Eva Horáková je paní učitelka na 1. stupni základní školy, která pro nakladatelství Portál napsala už několik knížek v sérii PRVNÍ ČTENÍ, TO NIC NENÍ. Tato série je určena pro děti, které začínají se čtením. Příběhy jsou psané tak, aby je děti stihly přečíst během jedné vyučovací hodiny nebo jako domácí úkol. A právě proto jsou takové knížky vhodné i pro prcky jako je náš Teo. Jeden příběh přečteme během chviličky, a tak Tedík vydrží poslouchat dokonce i několik příběhů za sebou. Proto jsou skvělé i jako čtení pro děti do školky.


Knížkou nás provází malý kluk jménem Hugo. Ten se jednoho dne dozví, že se musí s rodiči přestěhovat pryč. A to víte, že se mu do neznáma nechce. Komu by se taky chtělo pryč od kamarádů. Hugo je ze stěhování naštvaný a zároveň i smutný.

     

Vše se ale změní, když zjistí, že se stěhují do zoologické zahrady. Jeho tatínek je veterinář a bude tu pracovat. Jak už název knížky napovídá, v ZOO opravdu není žádná nuda. Obzvlášť když si můžete povídat se zvířátky a poslouchat všechny ty zajímavé příběhy.
Víte třeba, proč vlci loví ve smečce? Znáte zvířátko okapi? A víte, že si sysli s sebou nosí slunečník, aby jim nebylo teplo? Určitě mi dáte za pravdu, že příběhy o zvířátkách jsou pro děti hodně zajímavé a tyhle budou možná bavit i vás. Poutavé vyprávění navíc doplňují veselé ilustrace Michaely Bergmannové.

      

Našemu Tedíkovi se tahle knížka opravdu moc líbila. Víte přeci, jak miluje zvířátka. :-)
Stihli jsme jí přečíst během dvou dnů a další den by jí chtěl číst znova. Až přečteme všechny knížky, které máme teď v zásobě, tak se určitě podívám po dalších z této řady.
Pokud máte doma malého čtenáře, který začíná se čtením nebo malého posluchače jako je náš Teo, tak se po knížkách taky mrkněte. Za nás určitě doporučuji!


V ZOO není žádná nuda
nakladatelství Portál / 2016
autor Eva Horáková
ilustrace Michaela Bergmannová








Komentáře

Oblíbené příspěvky